Lees het verhaal van

Daisy Dekker afgestudeerde Associate degree Officemanagement

Je ziet de lichtjes in hun ogen verschijnen

Associate degrees moeten nog veel bekender worden. Dat vindt Daisy Dekker, student Officemanagement. Haar was gevraagd op een studiebeurs iets te vertellen over haar opleiding. Maar bezoekers bleken vooral geïnteresseerd in dat andere fenomeen: de Associate degrees. Geen probleem voor Daisy. Ze bruist van energie en is razend enthousiast: “Associate degrees zijn gewoon heel aantrekkelijk.”

“Die twee jaar is heel aantrekkelijk”, heeft zij gemerkt. “Als je dat meldt, zie je lichtjes verschijnen in de ogen van leerlingen. Leuk om te zien. Het is ook aantrekkelijk. Een Associate degree is snel en na twee jaar heb je al de zekerheid van een diploma. Je kunt dan altijd nog kijken of je verder wilt gaan. En Associate degrees zijn gewoon hbo-opleidingen, je specialiseert je alleen meer in een vakgebied.”

Zelf raakte Daisy geïnteresseerd tijdens een Open Dag en na het proefstuderen was ze helemaal verkocht. “Ik vond Officemanagement superleuk, wist na de havo eigenlijk niet goed wat ik wilde en heb toen dit gekozen.” Een opleiding die haar op het lijf geschreven is, want ze is graag spin in het web, houdt van regelen en maakte als klein meisje al speelschema’s voor haar poppen. En: “Officemanagement is altijd handig om mee te nemen, je leert er veel van. Ook mensen die al werken, kunnen hier veel aan hebben. Nu ik hiermee klaar ben, ga ik verder met de bachelor Vastgoed en Makelaardij.”

Een Associate degree is beter te verhapstukken, heeft ze gemerkt. “Ik heb het met een vriendin gezien. Die was zo klaar met school dat ze het liefst wilde gaan werken. Uiteindelijk koos ze toch voor een Associate degree. Die twee jaar zijn zo voorbij. Maar het studeren bevalt haar zo goed dat ze hierna zelfs een bacheloropleiding wil afronden. Ik vind het bijna jammer dat dit alweer mijn laatste jaar is. Maar tegelijk heb ik zin om aan mijn bachelor te beginnen. Als alles meezit, heb ik op mijn 21e straks twee diploma’s op zak. Maar dan wil ik ook wel echt gaan werken.”

En als het even kan, blijft ze ambassadeur voor de Associate degrees. Want die twinkelende ogen, die wil ze voor geen goud missen.

Delen uit dit interview zijn eerder gepubliceerd in Metro.

  • Studie Associate degree Officemanagement
  • Voltijd, deeltijd, duaal Voltijd
  • Opleider Rotterdam Academy
sluiten

deAssociatedegree.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies