Lees het verhaal van

Yvonne van Roosmalen
Yvonne van Roosmalen student Associate degree Melkveehouderij

Ik had behoefte aan meer theoretische achtergrond

Yvonne van Roosmalen volgt de Associate degree Melkveehouderij: “Hoewel mijn ouders geen melkveebedrijf hebben, vind ik het werken met en het verzorgen van vee het mooiste werk wat er is. Al op de basisschool ging ik regelmatig naar een melkveebedrijf in de buurt en daar werk ik nu nóg. Ieder weekend ben ik daar tegenwoordig te vinden, in Brabant waar ik vandaan kom. Door de week ben ik in Leeuwarden.”

“Vanwege mijn passie voor koeien, lag het voor de hand om de mbo-opleiding Veehouderij aan de MAS te gaan volgen. Dat beviel me prima, en ik heb onder andere stages gelopen in Canada en Portugal. Na deze opleiding heb ik eerst een jaar op een boerderij gewerkt. Daarna wilde ik toch graag doorleren, want ik wilde meer mogelijkheden hebben dan alleen het boerderijwerk. Ook kwam ik er tijdens het werk achter dat het handig is om overal nét wat meer vanaf te weten. Ik had behoefte aan meer theoretische achtergrond.

Vooral diergezondheid interesseert me, daar wil ik later graag in verder. En in dat vakgebied zijn er genoeg interessante banen. Zoals bij het uiergezondheidscentrum, de gezondheidsdienst of een specialist in kalveropfok. Allemaal banen waar deze opleiding een goede basis voor biedt. Om de beste start te hebben, ga ik na deze Associate degree nog wél doorstuderen aan Van Hall Larenstein om de hele hbo-opleiding af te maken. En daarna… zeg nooit ‘nooit’, misschien ga ik nog wel door naar de universiteit!

Maar voorlopig zit ik hier op Van Hall Larenstein, en dat bevalt me tot nu toe prima. De vakken die we krijgen kun je goed toepassen in de praktijk. En in het tweede leerjaar krijg ik de mogelijkheid om zelf een paar vakken te kiezen. Daarmee kan ik de opleiding nog meer op mijn eigen interesses aanpassen.”

  • Studie Associate degree Melkveehouderij
  • Voltijd, deeltijd, duaal Voltijd
  • Opleider Hogeschool VHL
  • Branche Agrarische sector
sluiten

deAssociatedegree.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies