Studenten

Heb je je mbo-4-diploma op zak? Ben je een praktisch ingestelde havist? En wil je graag doorstuderen, maar vind je vier jaar te lang? Dan is een Associate degree mogelijk iets voor jou. Dit is een tweejarige studie in het hoger beroepsonderwijs, met een wettelijk erkend diploma. Associate degrees sluiten goed aan op de arbeidsmarkt. Je kunt na het afronden van deze studie gaan werken of doorstuderen voor het bijbehorende hbo-bachelordiploma.

Veelgestelde vragen over de Associate Degree

Wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt met een Associate degree?

Alle Associate degrees leiden op voor specifieke beroepen, waaraan behoefte is in het bedrijfsleven. De kansen op de arbeidsmarkt zijn alleen nooit precies in te schatten. Informeer daarom bij de hogescholen naar de mogelijkheden en kansen.

Ik twijfel of een vierjarige hbo-bacheloropleiding iets voor mij is. Is een Associate degree dan interessant?

Wil je wel doorstuderen maar lijkt een vierjarige hbobachelor je te lang? Twijfel je of een hbobacheloropleiding je ligt? Dan kun je eerst een Associate degree doen. Je hebt na twee jaar een wettelijk erkend diploma. Daarna kun je alsnog beslissen of je door wil studeren om de hbobachelor te halen.

Lees het verhaal van

Je ziet de lichtjes in hun ogen verschijnen

Daisy Dekker afgestudeerde Associate degree Officemanagement
sluiten

deAssociatedegree.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies