Werkgevers

Om als bedrijf concurrerend te blijven, is het noodzakelijk dat werknemers goed blijven in hun werk en hun talenten onderhouden. Dit betekent dat vakmensen moeten worden uitgedaagd om hun kennis en vaardigheden up-to-date te houden.

Heeft uw bedrijf medewerkers die op mbo-4-niveau werken? En wilt u ze stimuleren om zich te blijven ontwikkelen? Denk dan eens aan de Associate degree. Dit is een tweejarige studie in het hoger beroepsonderwijs, met een wettelijk erkend diploma. Een Associate degree biedt vakmensen de gelegenheid hun vakmanschap in twee jaar tijd naar een hoger niveau te tillen. Associate degrees zijn er gekomen in nauw overleg met werkgevers. Daardoor sluiten ze goed aan bij de beroepspraktijk.

Een Associate degree kan in deeltijd worden gevolgd maar ook duaal, dan is het werk onderdeel van de studie. En naast klassikaal leren is ook afstandsonderwijs mogelijk. Het volledige aanbod van Associate degrees vindt u op http://www.studiekeuze123.nl. Daar kunt u ook studies met elkaar vergelijken.

Veelgestelde vragen over de Associate Degree

Wat heb ik als werkgever aan een werknemer met een Associate degree-diploma?

Alle Associate degrees zijn ontwikkeld om in te spelen op een specifieke behoefte van het bedrijfsleven.

De Associate degree is ook zeer geschikt voor werknemers die naast hun werk weer een studie willen oppakken. De studie duurt maximaal twee jaar. Studenten kunnen vrijstellingen krijgen voor bepaalde onderdelen, bijvoorbeeld op basis van relevante werkervaring, een eerder gehaald branchediploma of gevolgde cursussen.

Wat zijn de ervaringen van werkgevers tot nu toe?

Uit onderzoeken die zijn uitgevoerd in de periode 2006-2010 blijkt dat werkgevers die met de Associate degree te maken hebben, zeer tevreden zijn over wat afgestudeerden in hun bedrijf kunnen doen en wat ze aan meerwaarde voor de organisatie hebben.

Ook bij de voorbereiding van nieuwe Associate degrees is gebleken dat werkgevers in veel gevallen een duidelijk onderbouwde behoefte hebben aan mensen op Associate degree-niveau.

In maart 2012 heeft het georganiseerde werkveld een overzicht gemaakt van gewenste nieuwe en uit te breiden Associate degrees, de top 25.

Ik zie wel mogelijkheden voor het opzetten van een Associate degree binnen mijn sector. Wat kan ik doen?

U kunt aankloppen bij een hogeschool, een particuliere opleiding, de Vereniging Hogescholen of bij de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO, de brancheorganisatie voor particuliere opleidingen).

U kunt uw vraag ook voorleggen aan uw eigen brancheorganisatie, MKB-Nederland of VNO-NCW.

Lees het verhaal van

We kunnen ons verhaal nu beter vertellen

Esther Ruigrok afgestudeerde Associate degree Technische Bedrijfskunde
sluiten

deAssociatedegree.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies