Alvaro Tombokan

Hi! Ik ben Alvaro Tombokan, 22 jaar en woon in Amsterdam. Momenteel navigeer ik door het tweede jaar van de Ad Cyber Security aan de Hogeschool van Amsterdam, terwijl ik mijn passie voor ICT uitleef als IT-consultant bij DataMobility. Elke dag duik ik met enthousiasme in de wereld van complexe vraagstukken, waarbij ik klanten help hun IT-omgeving te verbeteren en te beveiligen. 
 
Mijn carrièrereis begon op het mbo niveau 3 met de studie ICT Beheer, waar mijn docenten al snel mijn gedrevenheid opmerkten. Dit leidde tot een versneld traject, waarin ik zowel niveau 3 als 4 in slechts 3,5 jaar afrondde. Tijdens mijn stage op het mbo ontdekte ik mijn voorliefde voor Cyber Security. Het werken met firewalls, netwerkmonitoring en het oplossen van systeemkwetsbaarheden wekte mijn enthousiasme. 
 

Deze passie leidde uiteindelijk tot mijn keuze voor de Ad Cyber Security. Hoewel de stap naar de bachelor me na het mbo wat groot leek, bleek de Ad de perfecte tussenstap. Mijn einddoel? De Master Network and Security Engineering aan de UvA. Maar voordat ik daar ben, wachten er nog een paar tussenstappen. Volgend jaar start ik met de bacheloropleiding HBO-ICT, via het doorstroomtraject van de Hogeschool van Amsterdam, en ondertussen blijf ik mijn kennis aanscherpen bij DataMobility en blijf ik klanten helpen in het beschermen van hun infrastructuur!

Alvaro is een buitengewoon getalenteerde en toegewijde student. Zijn betrokkenheid bij het opzetten van een educatief security operations center getuigt van een diepgaand begrip en een gepassioneerde toewijding aan zijn vakgebied. 
Wat Alvaro echt onderscheidt, is zijn vermogen om anderen te inspireren en te leiden. Als voorbeeld: bij al zijn projecten heeft Alvaro bewezen een uitstekende teamspeler te zijn en heeft hij anderen gemotiveerd om het beste uit zichzelf te halen. Zijn leiderschap en communicatieve vaardigheden hebben een positieve invloed gehad op zowel medestudenten als docenten. 
 

Daarnaast valt Alvaro op door zijn sterke ethische normen en sociale betrokkenheid. Hij heeft actief deelgenomen aan het helpen van medestudenten en werft bedrijven met wie we kunnen samenwerken. Hij is ook nog eens een belangrijke spil in onze opleidingscommissie.  

In januari 2023 ben ik gaan samenwerken met Alvaro Tombokan op advies van goede bekende oud-collega van mij. Ik had hier eerst mijn bedenkingen over, Alvaro paste destijds niet in het profiel waar wij naar op zoek waren. Wij werken bij voorkeur met netwerksecurity engineers die op senior niveau zelfstandig kunnen opereren bij organisaties met een complexe IT-infrastructuur. Zijn drive en kennis in combinatie met zijn leergierigheid hebben mij positief verbaasd en zelfs op sommige momenten verrast. Hij is in staat om in het belang van onze klanten te denken, hij haalt waar nodig het net op als hij zelf nog geen ervaring ergens mee heeft. Daardoor hebben zowel de klanten als de collega’s binnen DataMobility veel vertrouwen in de kennis en kunde van Alvaro en heeft hij de bijnaam ‘de senior met de junior looks’. Wat ons betreft dus volledig terecht dat hij genomineerd is.

Maikel Palm, Oprichter DataMobility b.v.