Angela Khubsing

Ik ben Angela Khubsing, 49 jaar en ik woon in Spaarnwoude. Mijn vooropleiding is havo, afgerond in 1992. 
 
Na ruim 25 jaar bij de KLM als stewardess gewerkt te hebben, wilde ik graag een opleiding gaan volgen om mijn horizon te verbreden. Na de havo ben ik economie in het Spaans gaan studeren aan de Hogeschool van Utrecht, maar heb ik na twee jaar de overstap gemaakt om een jaartje bij de KLM te gaan werken. Een jaar werd opeens 25 jaar en ik besefte dat ik niet mijn hele carrière wil vliegen.  
 
Ik vond vier jaar hbo te heftig. Kon ik nog wel studeren, had ik het nog in me? Bovendien zou dat betekenen dat ik vier jaar lang keihard zou moeten studeren en mijn vliegleven op een laag pitje zou moeten zetten. Was ik daar wel klaar voor? 
 
Ik ben beroeps- en studietesten online gaan doen en alle testen kwamen uit op ‘financieel’. Niet alleen mijn interesses, maar ook mijn vaardigheden kwamen uit op de financiële sector. Oké, dat was dan duidelijk, nu een passende opleiding vinden. Hierdoor kwam ik uit bij de Ad-opleiding Sociaal Financiële Dienstverlening. Een tweejarige opleiding bij Inholland in Den Haag. Dat durfde ik wel aan: twee jaar, drie kwartier reistijd en één keer per week college. Mijn ‘geluk’ was dat ik in coronatijd ben begonnen en de colleges online waren. Mocht ik geen vrij krijgen, dan kon ik overal ter wereld college volgen.  
 
In het begin had ik geen idee wat ik met mijn diploma wilde gaan doen, maar ik begon de opleiding steeds leuker te vinden en kreeg een beter beeld van het beroepenveld. Naast de financiële vakken vond ik de rechtenvakken ook fantastisch. Na twee jaar had ik de smaak te pakken en wilde ik door voor mijn bachelor, stoppen met vliegen en een carrièreswitch maken.   
 
Ik ben inmiddels begonnen met de bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening, in januari begin ik als bewindvoerder en in juni hang ik mijn uniform aan de wilgen.  

Ad Sociaal Financiële Dienstverlening-kandidaat Angela Khubsing heeft laten zien dat ze de keuze heeft durven maken voor een nieuw carrièrepad en daarbij bij uitstek een voorbeeld is van een leven lang ontwikkelen. Dit is het lef dat Inholland hoog in het vaandel heeft staan. Angela toont sociale en maatschappelijke betrokkenheid door de keuze voor haar studie en de projecten daarbinnen.  
 
In vogelvlucht: 
Angela Khubsing is 49 jaar, woont in Spaarnwoude en heeft in 1992 haar havo-diploma behaald. Na een carrière van 25 jaar als stewardess bij de KLM, beseft zij dat ze niet tot haar pensioen wil blijven ‘vliegen’ en gaat op zoek naar een opleiding die bij haar past: dienstverlenend en in contact met mensen. 
 
In samenwerking met de gemeente Den Haag, Schulden070 is de budgetteringsapp Saldobaas gebouwd. Samen met een aantal medestudenten Ad SFD, heeft Angela bijgedragen aan de doorontwikkeling van het lesprogramma van de bijbehorende budgetteringslessen Saldobaas. 
 
Onder de paraplu FutureWorks heeft Angela haar stage-uren volbracht bij de Rechtswinkel070. De Rechtswinkel070 houdt o.a. het Financieel Slim Studeren spreekuur. De rechtswinkel070 is ook actief in o.a. de wijkwinkel Bij Betje in Moerwijk, Den Haag waar Angela op de woensdagen gratis juridisch en financieel advies geeft.  
 
Met de start van de Ad Sociaal Financiële Dienstverlening op de locatie Amsterdam (OZW-gebouw) in 2022 is Angela in samenwerking met het Student Succes Centrum Diemen/OZW gestart met het promoten van het Financieel Slim Studeren spreekuur voor beide locaties van Inholland. 
 
Ondertussen heeft Angela het Ad-diploma behaald met een mooie 9 voor haar eindpresentatie. De Ad-studenten hebben invloed op het eigen leerproces door het schrijven van het ontwikkelplan en het stellen van persoonlijke en professionele doelen aan het begin van jaar 2.  De eindpresentatie van de Ad Sociaal Financiële Dienstverlening is een weergave van de reflectie op dit leerproces.  
 
Angela is gestart met haar nieuwe functie als bewindvoerder.  
 
Tot slot: Angela is doorgestroomd naar de flexibele deeltijdbacheloropleiding Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD FLEX) en het is de bedoeling dat zij haar afstudeeronderzoek richt op de Inholland-studenten met financiële zorgen.   
 
NB: Financieel Slim Studeren, de app Saldobaas en de bijbehorende budgetteringslessen zijn voortgekomen vanuit een samenwerking met het Schuldenlab070, 125Procent en Aegon (nu ASR).  

“Angela is vorig jaar bij Stichting Bij Betje begonnen met het helpen van bewoners van Moerwijk. Moerwijk is een wijk met veel armoede, eenzaamheid, slechte woningen etc. Angela heeft veel mensen goed geholpen met de hulpvragen die ze hadden en ze wordt bij ons nog steeds gemist. Zowel door het team als door de bezoekers. Angela is een doorzetter en heeft een groot inlevingsvermogen. Ze is oplossingsgericht, meedenkend, sympathiek, getalenteerd, kortom een topper die haar voetsporen heeft achtergelaten bij een ieder van ons.” 
 
Ashana Pal, coördinator/projectmanager, Stichting Bij Betje