Doesita Ramkoeber – Bhoera

Mijn naam is Doesita Ramkoeber-Bhoera. Ik ben 40 jaar en woon in het mooie Rijswijk met mijn man en onze vijf prachtige kinderen. Ik ben opgegroeid in Rotterdam. Na mijn middelbareschoolperiode heb ik de mbo-opleiding verpleegkundige gevolgd en hierna de hbo-opleiding Verpleegkunde (duaal) bij Hogeschool Rotterdam.  

Na jaren werkzaam te zijn geweest bij verschillende zorginstellingen, ben ik in 2015 bij het Centre for Human Drug Research (CHDR) gestart als research verpleegkundige. In maart 2022 heb ik de mogelijkheid gekregen om door te groeien naar de functie van teamleider binnen de clinical research unit, met als vereiste om een managementopleiding te gaan volgen. Als startende leidinggevende wilde ik mezelf ook graag verder ontwikkelen en leren over het aansturen van een team, teamontwikkeling en leiderschap. De opleiding aan de Hogeschool Leiden werd mij sterk aangeraden door mijn managementcoach, die deze zelf in het verleden ook heeft gevolgd.  

De Ad-opleiding heeft mij vele handvatten gegeven voor het geven van leiding, waarin de theorie meteen in de praktijk toegepast kon worden. De opgedane kennis vanuit de opleiding vindt dagelijks plaats in de praktijk, waar ik mij verder ontwikkel in het leidinggeven op operationeel niveau met verschillende afdelingen en disciplines. Voor nu is het vooral de theorie verder in de praktijk toepassen en hier deskundiger en professioneler in worden. In de toekomst wil ik mij verder blijven ontwikkelen als professional, zodat ik mijzelf verder kan verrijken met kennis en theorie.  

Met enthousiasme nomineren wij Doesita Ramkoeber-Bhoera als Ad Talent 2024, Doesita is een buitengewone student die een mooie professionele groei heeft doorgemaakt.  

Doesita is opgegroeid in een groot en hecht gezin in Rotterdam. De kernwaarden liefde, respect, eerlijkheid en betrouwbaarheid waren diepgeworteld in haar opvoeding, en deze waarden weerspiegelen zich in haar persoonlijke leven en studieprestaties.  

Als verpleegkundige heeft Doesita haar passie gevolgd. Na diverse functies heeft zij haar weg gevonden naar het Centre for Human Drug Research (CHDR). Haar streven naar ontwikkeling bracht haar tot de rol van coördinerend verpleegkundige en vervolgens tot haar huidige positie als trainee teamleider. In die rol heeft zij ook in korte tijd de Ad-opleiding weten af te ronden. 
 

Doesita’s persoonlijke kwaliteiten, waaronder eerlijkheid, doelgerichtheid en zorgvuldigheid, maken haar bijzonder effectief in haar rol als leider. Ze blinkt uit in projectmanagement, toont vastberadenheid om doelen te bereiken en blijft efficiënt, zelfs onder hoge werkdruk. Haar vastberadenheid om onafhankelijk en doelgericht te zijn is niet alleen te zien aan haar studie maar ook aan haar professionele toewijding. 
 

Met haar sociaal ingestelde karakter, straalt Doesita een energie uit die inspirerend is voor haar collega’s en dierbaren. Haar positieve impact op anderen, gecombineerd met haar vermogen om uitdagingen doelgericht aan te gaan, maakt Doesita tot een buitengewoon talent en een welverdiende kandidaat voor Ad Talent 2024. 

“Met enthousiasme draag ik Doesita, een moeder van vijf kinderen die zich met toewijding inzet voor haar gezin en tegelijkertijd een werkweek van 36 uur vervult, voor als kandidaat voor de Ad Talent Award 2024. Haar opmerkelijke nieuwsgierige en ondernemende aanpak in proces, maar zeker ook in het welzijn van haar collega’s, zijn bewonderenswaardig. Ze schittert in multidisciplinaire samenwerking, waarbij ze doordachte oplossingen voor vraagstukken ontwikkelt met aandacht voor maatschappelijke ontwikkelingen die van toepassing zijn binnen het CHDR. Wat haar onderscheidt, is haar vermogen om voortdurend te reflecteren op haar eigen handelen en gemaakte planning, ondanks de uitdagingen van een druk gezinsleven, en actief de regie te voeren over haar persoonlijke ontwikkeling. Haar veelzijdigheid en doorzettingsvermogen maken haar een voortreffelijke kandidaat voor deze erkenning.” 
 
– Debby van Leeuwen, Manager clinical research unit & support, CHDR