Hussein Alkhayat

Ik ben Hussein Alkhayat, ik ben 33 jaar en woon in Leidschendam.  

Als toekomstige bruggenbouwer tussen meerdere vakgebieden is het onvermijdelijk om kennis en vaardigheden te ontwikkelen binnen diverse domeinen. Als bedrijfsstrateeg ervaar ik dagelijks in mijn werkomgeving dat verschillende vakgebieden steeds meer met elkaar verweven raken. Tijdens mijn deeltijd bacheloropleiding Commerciële Economie, die voornamelijk gericht is op het vakgebied marketing, kregen we ook basis financiële vakken. Dit prikkelde mijn interesse om mijn financiële expertise te ontwikkelen en de deeltijd Ad Finance & Control te gaan doen, omdat het mij de mogelijkheid bood knelpunten in een bedrijf vanuit verschillende perspectieven te analyseren en op te lossen. 

Daarnaast heeft de deeltijdopleiding Ad Finance & Control een flexibele en praktijkgerichte structuur, waarin je in twee jaar tijd niet alleen theoretische kennis hebt opgedaan, maar ook real-life cases hebt uitgevoerd. Een onmisbaar aspect is dat de opleiding slechts twee jaar duurt in plaats van vier, wat een significante invloed heeft gehad op mijn beslissing om naast een vierjarige opleiding ook de Ad-opleiding te volgen. Dit komt voornamelijk door de kortere studieduur, waardoor de studiedruk van tijdelijke aard is en niet gedurende vier jaar aanhoudt. 

Wat ik wil gaan doen na afronding van de Ad-opleiding? 

Ik beschouw het als onmisbare expertise die ik heb verworven en heb ontwikkeld om mijn klanten beter te kunnen adviseren in hun overgang naar duurzame bedrijfsvoering. De opgedane kennis en vaardigheden stellen mij in staat om niet alleen de transitie financieel te onderbouwen, maar ook om de risico’s en mogelijkheden in kaart te brengen voor duurzame keuzes. Daarnaast heeft dit mij zoveel doen groeien in mijn vakgebied, dat ik de keuze heb gemaakt om verder te gaan als bachelorstudent. Hierdoor volg ik momenteel twee bacheloropleidingen tegelijk: Commerciële Economie en Finance & Control. Beide volg ik in deeltijd. 

Hussein is een student die heel bewust heeft gekozen om als ondernemer zijn basis in Finance te versterken. De reden voor zijn nominatie is dat hij als deeltijdstudent een boegbeeld is vanwege zijn hoge mate van zelfsturing, proactieve en onderzoekende houding en leergierigheid. Hij is lokaal erg actief om met (eigen) klanten strategisch mee te denken om zo verbeteringen te bedenken en implementeren (bijv. in de zorg). In zijn studie wordt hij door zowel docenten als medestudenten gezien als een inspirerend persoon die zich inzet voor medestudenten in zijn cohort, maar vooral ook om de nieuwe deeltijdstudenten in het Ad-traject mee te nemen in zijn ervaringen. In de keuzes die hij maakt, zie je een persoon die heel goed luistert en ook goed reflecteert.  

Naast deze opleiding is hij ook bezig met een bachelor in Commerciële economie, is hij enorm actief in Cross-Fit en is zijn ambitie om deel te nemen aan een “Iron Man”. Net als in zijn opleiding is hij daarin heel erg gedreven en heeft hij duidelijk regie wat hij wil doen en op welke manier dat bij hem past. 

“Hussein Alkhayat is een onmiskenbaar talent dat uitblinkt in zijn toewijding, creativiteit en professionele integriteit. Als voormalige medestudent heeft hij voortdurend bewezen dat hij buitengewoon capabel is in het omgaan met complexe situaties binnen de academie en in de beroepspraktijk. Zijn vermogen om innovatieve oplossingen te bedenken en zijn onvermoeibare werkethiek maken hem een uitstekende kandidaat voor de Ad Talent 2024.  
Hussein heeft een natuurlijk leiderschap dat anderen inspireert en zijn vermogen om zich aan te passen aan uitdagende omstandigheden is bewonderenswaardig. Zijn gepassioneerde benadering van zijn werk en zijn vermogen om teamwerk te bevorderen, vormen een solide basis voor zijn succes. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij met zijn talent, vastberadenheid en toewijding een waardevolle bijdrage zal leveren aan de beroepspraktijk en een inspiratie zal zijn voor anderen in zijn vakgebied.” 

Priya Nagessar, Financieel administrateur, Careyn