Jordy Braakman

Mijn naam is Jordy Braakman, een 33-jarige inwoner van Enschede.  

De tweejarige Ad-opleiding Management heb ik gekozen omdat de studieperiode voor mij was te overzien en de inhoud van de opleiding voldeed aan wat ik wilde leren. Daarnaast sprak de verhouding tussen theorie en praktijk mij aan.  

Mijn vorige werkgever bood mij mogelijkheden om door te groeien in diverse functies, maar gevoelsmatig zou mijn rol als teamleider daar niet passen. Met alle opgedane kennis wilde ik een nieuwe start maken en sinds juli 2023 werk ik bij Liberein als Teamleider Geriatrische Revalidatie.  

Die nieuwe werkomgeving is dynamisch en uitdagend waardoor ik de komende jaren kan blijven leren en ontwikkelen door de uitdagingen die op mij af zullen komen. De opgedane kennis in combinatie met mijn persoonlijkheid en vaardigheden maakt dat ik die toekomst vol vertrouwen tegemoet zie.  

Zuurstoftekort bij de geboorte, chronische ziekte, gepest worden. Mijn leven was vol uitdagingen, waardoor ik altijd een haat-liefdeverhouding heb gehad met studeren. Toch heb ik doorgezet, resultaten bereikt en nu vind ik studeren zelfs leuk! Mijn lijfspreuk: ‘Ik vind een weg of ik maak er één.’ En die boodschap zou ik heel graag willen verkondigen.  

De opleiding heeft mij zelfvertrouwen gegeven, als professional en persoonlijk. Een stevige fundering om op te kunnen bouwen als (beginnend) leidinggevende en in 2023 cum laude afgestudeerde. Ik ben mijzelf tegengekomen, maar heb ook eigen onontdekte kanten leren kennen. Ik zou mensen willen inspireren om altijd te denken in mogelijkheden en het beste uit zichzelf te halen. 

Wij nomineren Jordy Braakman als Ad Talent 2024. Jordy heeft cum laude, en met een 9 voor zijn afstudeermodule, de opleiding bij de Saxion Parttime School afgerond. Waarom nomineren wij Jordy? Jordy kwam de opleiding best onzeker binnen. Zijn vooropleidingen en ervaringen met andere opleidingen waren niet al te best. Maar Jordy excelleerde enorm in zijn leren, tijdens de tweejarige opleiding. Hij was altijd gemotiveerd en stond altijd open voor feedback, waar hij vervolgens mee aan de slag ging. Tijdens de opleiding wordt eveneens veel gereflecteerd op eigen handelen en dat was bij Jordy altijd heel open en eerlijk, kijkend naar wat hij kon verbeteren. Zijn eindopdracht heeft hij afgerond met een 9 en dat kwam vooral omdat hij deze, vanuit de organisatiecultuur gecombineerd met het probleem dat hij wilde aanpakken, vertaald heeft naar een creatieve en praktisch uitvoerbare interventie. Deze kan nog vaak toegepast worden bij zijn vorige werkgever. Tijdens de opleiding heeft Jordy nogal wat persoonlijke tegenslagen gekend, maar ondanks dat heeft hij altijd doorgezet, hulp gevraagd en in samenwerking met medestudenten zijn beroepsproducten weten te maken. 

Samengevat: een zeer leergierige student met een dosis perfectionisme, gecombineerd met een open en eerlijke persoonlijkheid, maken Jordy voor ons een perfecte kandidaat voor de Ad Talent Award 2024.

“Gedurende onze studie heb ik Jordy ervaren als een bijzonder vriendelijk en toegankelijk persoon. We konden het al snel goed met elkaar vinden, omdat Jordy van nature een benaderbare persoonlijkheid heeft. Zijn natuurlijke toegankelijkheid maakt hem onderscheidend in zijn professionele prestaties bij zijn vorige werkgever. 
In deze studeerperiode laat Jordy zien dat hij zeer bevlogen is met de op te leveren beroepsproducten. Hij was altijd op zoek naar iets extra’s waardoor hij kon excelleren in zijn rapportages en verslagen. Daarnaast was Jordy altijd beschikbaar om een medestudent verder op weg te helpen zonder daar iets voor terug te verwachten. Zijn hoge inzet, intelligentie en werkervaring konden hier kracht bij zetten, hetgeen telkens resulteerde in uitmuntende cijfers. Dit alles onderstreept zijn betrokkenheid, commitment en doorzettingsvermogen. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor een ander. 
Naast het feit dat Jordy en ik collega’s zijn geworden, hebben we er allebei ook een vriendschap bij.” 

Wesley Snellink, Teamleider Facilitair (en ex-studiegenoot), Liberein (voorheen Tribelt De Spiraal)