Marieke Hilhorst

Ik ben Marieke Hilhorst, 23 jaar en woon in Baarn. Ik heb gekozen voor een Ad-opleiding om in twee jaar meer bedrijfskundige diepgang te krijgen. Ik had al veel praktijkervaring opgedaan op het mbo en via het thuisbedrijf (melkveebedrijf), en de Associate degree-opleiding gaf meer uitleg over ondernemerschap. De lesstof werd direct toegepast op een verwerkend bedrijf, waarmee theorie (bedrijfsmodellen, ondernemingsplan, financiële overzichten) gekoppeld werden aan een bestaande onderneming. 

Al tijdens mijn stage in het tweede jaar van de Ad bij Lely werd mij daar een baan aangeboden. Doordat er tijdens de Ad-opleiding veel ruimte was voor het opdoen van praktijkervaring heb ik weloverwogen de keuze kunnen maken om aan het werk te gaan in plaats van door te studeren. Ik heb namelijk een goed beeld gekregen van de praktijk. De reden hiervoor is dat ik heb ervaren dat je ‘het’ uiteindelijk toch leert in de praktijk en ik merkte dat ik het toepassen leuker vond worden dan de theorie. Kortom, de Ad-opleiding heeft voor mij een mooie ervaring opgeleverd om de theorie te combineren met de praktijk. Hierdoor ben ik erachter gekomen wat ik wil in de toekomst. 

Marieke heeft tijdens haar afstudeerstage (bij Lely) en haar afstudeerwerkstuk getiteld ‘Onderzoek 55-plus veehouders bij de omschakeling naar een nieuwe digitale werkomgeving’ laten zien hoe zij kan bijdragen in de agrarische sector om op een goede manier met vergrijzing om te gaan. Enerzijds kent zij het belang van melkveehouders om voldoende voedsel op duurzame wijze te produceren. Daarbij heeft ze ingezoomd op het Nederlandse vakmanschap, daar waar het gaat om (wereldwijd) zuivel te bereiden afgestemd op de wereldbevolkingsgroei en tekort aan eiwitconsumptie. Anderzijds heeft zij als jonge professional laten zien dat vergrijzing in de maatschappij ook een kans kan zijn, mits er op de juiste wijze uitleg en training wordt gegeven. Belangrijkste uitgangspunten van een sector die razendsnel digitaliseert en automatiseert, met name om stikstofuitstoot en CO2- emissie te verminderen, vertaald naar technologische applicaties toepasbaar voor jong en oud.  

“Wij vinden dat Marieke het verdient om Ad Talent 2024 te worden! Ook wij zien Marieke Hilhorst als één van de talenten binnen Lely Center Bunschoten. Marieke heeft zichzelf ‘’verkocht’’ via haar stageperiode bij de afdeling Farm Management Support in 2022/2023. Haar enthousiasme, gedrevenheid en doorzettingsvermogen sprak ons direct aan. Marieke maakt gemakkelijk contact met melkveehouders en is ontzettend klantgericht. Op het Lely Center in Bunschoten zeiden we geregeld: “die Marieke Hilhorst zien we hier later graag werken!” Wij zijn daarom hartstikke blij dat Marieke inmiddels bij ons werkzaam is als Relatiebeheerder. Ze is leergierig en weet de opgedane kennis aan het Aeres Dronten goed toe te passen in de praktijk. Ze weet de juiste collega’s te vinden om vraagstukken van klanten te beantwoorden en is oplossingsgericht ingesteld. Daarnaast weet ze van zichzelf op welke vlakken ze wil doorontwikkelen. Dit maakt het samenwerken met Marieke hartstikke leuk en succesvol!” 

Jasper Eijkelenboom, Teamleider Relatiebeheer, Lely Center Bunschoten