Rhodé Treur

Mijn naam is Rhodé Treur, 22 jaar oud, woon in Woudenberg en ik volg de Ad-opleiding Human Resource Management aan de Hogeschool Utrecht. Momenteel zit ik in het tweede jaar van deze Ad-opleiding en ben ik bezig met mijn eindstage bij Timon jeugd- en (jong)volwassenenzorg. In mijn vrije tijd werk ik als douanedeclarant bij een transportbedrijf en sport ik graag.  
 
Ik heb voor een Ad-opleiding gekozen, omdat je hier de kennis en vaardigheden die je opdoet, direct in de praktijk kan brengen door middel van projecten. Ook is er in de opleiding veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast vind ik het een voordeel dat het een tweejarige hbo-opleiding is, met de mogelijkheid om door te stromen in de bachelorvariant.  
 
Mijn keuze voor Human Resource Management komt voort uit de wens om het menselijke en het zakelijke aspect te combineren. Ik zie het als een uitdaging om medewerkers op de beste manier in te zetten binnen een organisatie, zodat zij op een plek zitten waar ze gelukkig zijn en waar hun talenten het beste uitkomen. Binnen de opleiding vraag ik actief om feedback van zowel medestudenten als docenten. Aan de hand daarvan reflecteer ik op mijn denken en handelen en stel ik doelen op die bijdragen aan mijn professionele ontwikkeling.  
 
Na het afronden van mijn Ad-opleiding zie ik mijzelf doorstromen in de deeltijdvariant van de bachelor. Hierdoor kan ik mijn kennis en vaardigheden dagelijks toepassen in de praktijk en kan ik mij blijven ontwikkelen in de rol als HR-officer. 

Op eigen initiatief heeft Rhodé aan de hand van visual thinking, het hoofdstuk voor de studentevaluatie HWE vormgeven. Verder is ze actief op open dagen en heeft ze vorig jaar actief bijgedragen aan de voorlichtingsfilm van de opleiding en een onboardingsmagazine gemaakt voor onze eerstejaarsstudenten. Aanvullend heeft ze tot nu toe alle toetsen ‘boven niveau’ afgerond. 
 
Alle aangereikte bouwstenen uit het onderwijs koppelt Rhodé aan de praktijk. Dit doet ze niet alleen bij de aangedragen opdrachtgevers maar ook in haar eigen praktijk. Zo heeft ze onder andere een toolkit ontwikkeld met instrumenten om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te vergroten bij haar werkgever. Ze weet haar voorstellen overtuigend en beeldend te brengen door het gebruik van visual thinking, posters, infographics etc. 
 
Rhodé is zich heel bewust van haar eigen krachten en valkuilen, in het eerste jaar kwam zij gezamenlijk met andere studenten met het idee om proactief feedback op te halen over haar persoonlijke leerdoelen, los van de richtlijnen vanuit de opleiding. Dit heeft ze het hele jaar toegepast. Verder kan ze heel concreet naar zichzelf kijken, naar wat ze anders kan doen en wat de impact van haar eigen handelen is op anderen. 

Toen Rhodé vertelde dat ze het Ad Talent 2024 van de HU is, begrepen wij dat direct! Rhodé neemt initiatief in haar werk, een prettige kwaliteit in een stagiaire en collega. Ze denkt mee in het proces en het einddoel en stelt scherpe vragen als zij de volgorde van taken of inhoud van communicatie niet bij het doel vindt passen. Als ze een probleem tegenkomt agendeert ze dit, maar draagt ze ook gelijk een oplossing aan. Bijvoorbeeld bij onze kennismakingsactie zag zij snel een probleem in de planning en wist alle kandidaten ervan te overtuigen de gesprekken digitaal te voeren, waardoor het probleem werd opgelost. Maar ook inhoudelijk zag ze meteen een paar problemen die ze heeft opgelost door een paar simpele vragen bij het aanmeldformulier toe te voegen. Wij ervaren Rhodé als integer en betrokken met de kandidaten die zij in het recruitmentproces behandelt. En natuurlijk ook als een betrokken collega. Ze voelt al helemaal als een vast onderdeel van ons team.”

Michelle van den Brink, Recruiter, Timon jeugd- en (jong)volwassenenzorg