Summer Rous

Mijn naam is Summer Rous. Ik ben 19 jaar, woon in Oudenbosch en zit in het tweede jaar van de opleiding Ad Communicatie bij de Avans Academie. Ik vind het prettig om praktisch opgeleid te worden en mijn creativiteit te ontwikkelen. Schrijven én vormgeven, voor echte opdrachtgevers, vind ik het leukst. 

Mijn motto is: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Ik leer het liefst door te doen. We werken veel samen in groepjes. Ondanks dat ik de jongste van de klas ben, neem ik graag het voortouw en probeer anderen te enthousiasmeren. Ik help vaak mee op de open dag van mijn opleiding. Inmiddels heb ik de taak van mijn docenten overgenomen en geef ik de voorlichtingspresentaties. 

Naast mijn studie word ik blij van mijn vrijwilligerswerk op een zorgboerderij, waar ik ook mijn creativiteit goed kwijt kan. De ouderen met dementie vinden het erg gezellig als ik er ben. Ik moet wel toegeven dat een potje memory spelen niet hun beste idee was. Op vrijdagavond ben ik op het basketbalveld te vinden als trainercoach. Ook het weekend staat in het teken van spelen, coachen en aanmoedigen. 

Na het behalen van mijn Ad-diploma ga ik een aantal weken in het buitenland vrijwilligerswerk doen. Na de zomer start ik aan de deeltijd bacheloropleiding Communicatie bij Avans in Breda. Al moet ik toegeven dat ik de academie wel een beetje zal gaan missen.  

Als klein meisje had ik de droom om tattoo artist te worden (iets wat mensen niet meteen bij mij zullen denken). Uiteindelijk hoop ik het tatoeëren te kunnen combineren met een toffe baan in de communicatie. Je weet nooit wat er op je pad komt! 

Wij nomineren student Summer Rous voor de Ad Talent Award 2024. Summer is met haar 19 jaar één van de jongste studenten van de opleiding Ad Communicatie, maar daar merk je niks van! Summer is een student met enorm veel talent en die weet wat ze wil. Ze wilde eigenlijk tattoo artist worden, maar daar is geen opleiding voor. Bij Ad Communicatie hoopt ze haar creativiteit verder te ontwikkelen. We kennen Summer als iemand die energie heeft voor 10, altijd positief is en opdrachtgevers weet te verrassen met haar creatieve ideeën. Ze is altijd bereid om te werken aan zichzelf. Ze is proactief, wil oefenen, wil feedback, wil leren. Ze levert net dat beetje meer. Altijd wat extra. Er kan regelmatig een 10 worden uitgedeeld voor Summer. Ze gaat een uitdagende stage aan bij het Ministerie van Defensie en ze is bereid om daar veel voor te reizen. Het gaat haar veel extra tijd kosten, maar alles om een stageplek te hebben waar ze kan leren. Ze staat altijd klaar voor studenten, docenten en de MarComafdeling van de Avans Academie Associate degrees. Ze is betrouwbaar, afspraak = afspraak en heeft een zeer goed werkethos. En dat allemaal voor een 19-jarige. Hoeveel potentie kan een studente hebben? 

Kenmerkend voor Summer: Summer heeft nog geen open dag of proefstudeermiddag overgeslagen en geeft inmiddels zélf de voorlichtingspresentaties, want dat kan ze veel beter dan de docenten.  

Wij nomineren Summer! 

Tess Beekman en Eugenie Mion, docenten Ad Communicatie, Avans Academie Associate degrees 

Een huisstijl zegt veel over wie je als organisatie bent en waar je voor staat. De waarde van inclusiviteit willen we bij Sint Lucas meer onder de aandacht brengen en zodoende hebben we hiervoor een project uitgeschreven voor de Avans Ad Communicatie-studenten. Van de 80 studenten verdeeld in 20 groepjes viel Summer Rous positief op. Deze proactieve, meedenkende studente breng ik graag 
onder de aandacht en nomineer ik met plezier voor de Ad Talent Award 2024! 
 
Summer toont oprechte interesse in de mensen om haar heen en het vraagstuk. Ze gaat verder dan de vraag. Proactief neemt ze contact op met collega’s en diverse stakeholders om zich te laten informeren en te inspireren. In haar vooronderzoek is ze oprecht nieuwsgierig naar de ander. In dit geval mensen met een auditieve en/of visuele beperking. Ze geeft hiermee de opdracht en het vraagstuk meer diepte dan oorspronkelijk gevraagd werd. 
 
Summer communiceert helder en neemt hierin de groep mee. Ze heeft een groot organiserend vermogen. Zo faciliteert en organiseert ze de mensen zodanig dat iedereen het beste uit zichzelf weet te halen. Summer stelt zich bescheiden op maar is wel doortastend. Ze is open-minded, weet haar eigen oordeel uit te stellen en kent nauwelijks vooroordelen. Haar volwassen aanpak en daarmee die van haar groep sprong zodanig in het oog dat zij wat mij betreft een Ad Talent is! 
 
En dat haar betrokkenheid oprecht is, blijkt wel uit het feit dat ze geheel belangeloos na afloop van het project deelgenomen heeft aan ons Event Sentidos Festival tijdens de Dutch Design Week. Die moeite nemen en dat stapje verder gaan wat Summer doet, weten wij zeer te waarderen!”

Kim van Laanen, docent creativity, Sint Lucas